Hopi oorkaars

Een oorkaars behandeling is ontspannend en heilzaam.. .

Deze oeroude therapie, oorspronkelijk afkomstig van de Hopi – indianen uit het zuiden van Noord-Amerika, en steppevolkeren in Siberië en Azië werd meer dan zeventien jaar geleden opnieuw ontdekt! De Hopi -indianen beschikken over een grote medische kennis en een zeer hoge spiritualiteit.

Natuurzuivere katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuiver bijenwas, vermengd met verpulverde kruiden volgens origineel recept van de Hopi – indianen met onder meer honingextract, etherisch extract van salie, hertshooi en kamille.

Hopi-Oorkaars

De kracht van vuur heeft de mens al sinds mensenheugenis geboeid. Door de beheersing van dit element, beschikt de mens over warmte en licht.

Het verlicht hoofdpijn, migraine, sinusitis, neus-, keel- en oorproblemen, stress, slaapstoornissen .

Tijdens de behandeling  wordt er gewerkt met de producten van Bio-Sun.

De oorkaars behandeling wordt voorbereid met een oor-reflexmassage, daarna wordt de brandende kaars in het oor aangebracht. Als therapeut blijf ik bij je, houd ik de kaars vast en dek ik je oor af en zorg ervoor dat je in de juiste houding blijft liggen. De behandeling geeft een zeer diepe ontspanning.

Tot op heden zijn geen contra-indicaties bekend. Ik raad  u ten zeerste af een behandeling te ondergaan als u een geperforeerd trommelvlies, buitenoorontsteking of epilepsie heeft.

Wat gebeurt er?
Vanuit lichamelijk oogpunt gezien, zijn er de volgende fases:
Er ontstaat een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht die te wijten is aan de natuurlijke beweging van de vlam, dit zorgt voor een lichte massage van het trommelvlies. Het geeft een onmiddellijk effect op de drukregeling in het oor.
Personen die oorkaarsen hebben gebruikt, beschrijven het als een knus knetterend vuurtje waarbij een gevoel van welzijn, rust en verlichting van de oor- en neuszone ontstaat.

Vanuit het esoterisch standpunt verwijdert het reinigend vuur de negatieve vibraties van de energievelden en harmoniseert het energetische evenwicht.