Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Veel voorkomende lichamelijke  klachten zijn vermoeidheid, pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en  slapeloosheid. Deze kwalen veroorzaken stress in het lichaam en hormonale veranderingen kunnen soms emotionele gevolgen hebben. Aandacht en een zwangerschapsmassage heeft hierbij een zeer belangrijke rol. Het geeft directe verlichting van pijn en ongemak. De massage laat de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor signalen die het lichaam afgeeft duidelijker worden.

Het verbetert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten en het kan kalmerend of juist verkwikkend en  pijn bestrijdend werken .Deze massage draagt bij aan de ontspanning als voorbereiding op de bevalling.

De bloeddoorstroming wordt bij de massage gestimuleerd, waardoor de
placenta beter doorbloed en de afvoer van afvalstoffen bevorderd wordt. Vaak is het ook mogelijk om overtollig vocht af te voeren.

Zwangerschapsmassages worden vanaf de tweede maand van de zwangerschap gegeven tot en met de laatste dag van de zwangerschap.In mijn praktijk heb ik een speciale Custom Craftworks Athena Prenatal zwangerschaps- massagetafel.
deze tafel heeft  een uitsparing voor de buik en de borsten , zodat je heerlijk op je buik kan liggen terwijl je gemasseerd wordt.

De massage is een weldaad voor moeder en kind